If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз лятото се сдобих с Алфа Ромео 156 1.6TS и имам голям проблем с фаровете(не,че е много голям). Направо са станали жълти и се лющи горния слой на пластмасата...това с някакъв вид полиране ли се оправя или с нови ... и между другото има ли механична настройка на фаровете,защото левия ми фар е насочен леко надясно .. Извинявам се за тъпите(може би) въпроси,но дано ме изтраете...все пак съм начинаещ
Аз лятото се сдобих с Алфа Ромео 156 1.6TS и имам голям проблем с фаровете(не,че е много голям). Направо са станали жълти и се лющи горния слой на пластмасата...това с някакъв вид полиране ли се оправя или с нови ... и между другото има ли механична настройка на фаровете,защото левия ми фар е насочен леко надясно .. Извинявам се за тъпите(може би) въпроси,но дано ме изтраете...все пак съм начинаещ
Могат да се оправят, всеки автобояджия ще свърши тази работа. Сваля се старото люпещо се покритие до здраво, заглаждат се фаровете и се лакират за защита. Стават като нови.
По втория ти въпрос - има настройка за ляво/дясно. Ниско долу отзад на фара е. Малко трудно се вижда, но погледни внимателно.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Колеги, мъча алфата днес да и сложа газ, нещо не е добре работата, не се форсира, майстора сложи да обръща от газ на бензин на 5,500 оборора, и пак не се наема.Иначе компа не дава грешки. някакви съвети или някой с подобен проблем
Колеги, имам следната питанка. Какви са вариантите да си направя колата малко по-ниска, че и сложих 17-ки и ако я смъкна малко надолу ще изглежда доста по-добре. 156-те със ниво на оборудване Distinctive с по-ниско окачване ли са? Общо взето само пружините ако се сменят ще стане ли номера или козата си иска пръч, тоест трябва и амортисьорите? Моля за мнения?
Спортния пакет е с по-ниски пружини (черните прибори и карбоновото табло). Надали се е вдигнала кой знае колко, а за бг пътищата това е плюс.
Моята не е Distinctive, моята си е нормално ниво на оборудване(сива конзола, без прагове) и затова питам моята по-висока ли е от Distinctive, за да знам има ли вариант да търся окачване от такава.
Не, никъде не жули. Когато се кара със стандартните джанти
В твоя случай търсиш от бензинова, щото на дизел са по-твърди предните пружини - мотора е по-тежък. Съответно ако ги сложиш на твоята, ще се навири отпред. Моите ги взех от колега от форума, от 156 2,4 спорт пакет - това са тези с праговете, червени уреди и 16-ки джанти с петте кръга. Дистинктив е нивото на оборудване - моята също е дистинктив, но си беше със стандартно високи пружини.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Не, никъде не жули. Когато се кара със стандартните джанти
В твоя случай търсиш от бензинова, щото на дизел са по-твърди предните пружини - мотора е по-тежък. Съответно ако ги сложиш на твоята, ще се навири отпред. Моите ги взех от колега от форума, от 156 2,4 спорт пакет - това са тези с праговете, червени уреди и 16-ки джанти с петте кръга. Дистинктив е нивото на оборудване - моята също е дистинктив, но си беше със стандартно високи пружини.
Разбирам... аз си мислех че всичките дистинктив са със спортен пакет. А пружините от спортния пакет по-твърди ли са от моите?
1.Карам 147ца бензин и мисля да слагам червени пружини eibach за такава кола точно... Трябва ли да сменям амортисьори? И доста по-бързо ли ще се разбие окачването? Някакви наблюдения....
2. Прегледах си колата с UniDiag и ми изкара грешка "Phase Variator".. Това ще рече, вариатор за смяна ли? Къде се намира това нещо?
3.Централното ми спря да работи след като му свършиха батериите на дистанционното и като ги смених вече не бачка. Идея къде мога да отида да го оправя или от какво може да е?
може ли да ми кажете от чертичка до чертичка горе долу колко литра са
Ако искаш да засичаш разход по този начин,няма да имаш успех,или по-точно няма да е верен.По мое мнение бензиномерите на повечето алфи не показват вярно,моят поне е така.Разход се засича пълно-пълно на километрите X и смяташ.Ако питаш по други причини,не мога да ти отговоря.
Comment